Pénteken jön a kánikula, szombaton megy

Infostart
2007. május 10. 16:13
Valódi nyári meleg, akár 30 fok is lehet pénteken. Az idő szombaton kissé elromlik, több helyen lesz eső és hűvösebb is lesz. Jó hír viszont, hogy vasárnaptól visszatér a kánikulai meleg.

Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd éjszakára csökken a felhőzet, csapadék nem valószínű. Megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati szél.

Csütörtök éjszaka kevés lesz a felhő, eső nem várható. A délnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13 fok körül alakul.

Pénteken napközben eleinte napos idő lesz, majd erősen megnövekszik a felhőzet, és délután záporok, zivatarok alakulnak ki. Helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet.

A délnyugati, majd északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarok környékén 80-100 km/ó-ás széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 fok körül alakul.

Szombaton átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, és többfelé várható eső. Vasárnap és hétfőn ismét nyáriasan meleg időre számíthatunk sok napsütéssel, helyenként 30 fok körüli csúcshőmérséklettel, majd keddtől újabb hidegfront okoz csapadékot, hőmérsékletcsökkenést.