Hol ne álljunk meg az autópályák mellett?

Infostart
2006. július 18. 12:03
A nyári turistaszezon kezdetén a német autóklub, az ADAC ellenőrei felkeresték Európa számos autópálya melletti pihenőhelyét és meglehetősen lehangoló összeállításban számoltak be tapasztalataikról. Viszonylag kevés első osztályú, valóban kifogástalan pihenőhelyet találtak. Az egyik legelhanyagoltabbra Magyarországon bukkantak.

Aki a jó útról le akar térni, elég ha lekanyarodik az autópályáról az észak-németországi Neumünster előtti pihenőhelyen - jelentette az InfoRádió németországi tudósítója.

Ott ugyanis a benzinkút és a meglehetősen gondozatlan vendéglő mellett egy lakókocsi várja, benne feltehetően valamelyik kelet-európai országból érkezett - prostituáltakkal.

Persze nem mindegyik német pihenőhely kínál ilyen különleges szolgáltatást, az átlag meglehetősen középszerű és nem különösebben ápolt.

A ménfőcsanaki az egyik legrosszabb

A német autóklub az Európai Unió tagországaiban 63 autópálya melletti pihenésre, tankolásra kijelölt helyet keresett fel és ezek közül 23-mat semmilyen szempontból sem talált kielégítőnek.

A sor végén három német és egy magyar helység neve szerepel. A Győr melletti Ménfőcsanak pihenőhelyéről az ADAC ellenőrei a legrosszabb bizonyítványt állították ki.

Elfogulatlanságukat bizonyítja, hogy az európai kempingekről készült felmérésben az egyik legjobb jegyet Magyarország kapta: a pápai termálfürdő szomszédságában nemrég létesült tábor ugyanis bekerült az ötcsillagosok kategóriájába.

Nincsen kiváló

A pihenőhelyekről most kiadott jelentés egyetlen kiváló minősítésűt sem tartalmaz - egyben pedig utal arra is, hogy ilyenre tavaly sem bukkantak az ADAC ellenőrei.

A viszonylag jó kategóriába két német, három osztrák és ugyancsak két svájci pihenőhely került. Az autóklub ellenőrei főleg a parkolási lehetőség, a benzin minősége, a vendéglőkben kínált koszt íze, valamint a mellékhelyiségek tisztasága, és az alkalmazottak udvariassága alapján osztályozták a sztrádák menti pihenőhelyeket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást