Nyitókép: SoCalShooter/Getty Images

Kiderült: soha nem volt jogosítványa a halálos balesetet okozó drogdílernek

Infostart
2024. október 14. 10:20
Valkó és Gödöllő között okozott halálos balesetet csütörtökön egy 33 éves férfi.

A sofőr nem tartotta a követési távolságot, és nagy erővel csapódott neki egy másik autónak. A felborult járműben ülő 58 éves férfi a helyszínen meghalt. Az elkövető többszörösen büntetett előéletű, és soha nem volt jogosítványa – írja az Index a TV2 Tények című műsorára hivatkozva. A férfi nem tartotta a követési távolságot, és nagy erővel csapódott neki az előtte lévő kocsi hátuljának.

A felborult autóban ülő 58 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A vétkes sofőr elmenekült a baleset helyszínéről, de a rendőröknek így is sikerült időben elfogniuk. A 33 éves férfinak soha nem volt jogosítványa.

Korábban többször volt már büntetve, és kábítószer-kereskedelem miatt is folyamatban volt egy eljárás ellene.

Az áldozat hozzátartozója a csatorna kérdésére elmondta, hogy az 58 éves férfi autószerelőként dolgozott, és a baleset idején éppen munkából tartott haza. Családját nagyon megviseli a tragédia. A férfi három éves unokája többször is kereste a nagypapáját, akit többé soha nem láthat majd újra.

A vétkes sofőr tagadta hogy a balesetben hibázott, ugyanakkor elismerte, hogy a helyszínről elmenekült, és jogosítvány nélkül vezetett. Kenese Attila, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője elmondta, hogy a bíróság egy hónapra elrendelte a 33 éves férfi letartóztatását, mivel a szökés, és a bűnismétlés veszélye is fennáll. Az elkövető többszörösen büntetett előéletű volt. A balesetet felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, kábítószer kereskedelem miatt jelenleg is eljárás van ellene. A sofőr akár 7,5 évre is börtönbe kerülhet. A portál emlékeztet rá, hogy

Sallai Nóra balesete után a gyorshajtók elleni keményebb szankciókat és a közlekedési szabályok szigorítását követelik az emberek.

A színésznő és kisfia szeptember végén tartottak hazafelé egy születésnapi ünnepségről, amikor Alsónémediben balesetet szenvedtek. Egy kereszteződésből kanyarodtak ki balra, amikor nagy sebességgel, 130-cal szaladt beléjük egy BMW-s. A benne ülő két fiatal csupán végtagsérüléseket szenvedett. Sallai Nóra ötéves kisfiát bár újraélesztették a helyszínen, később a kórházban belehalt a sérüléseibe. A színésznő már jobban van, de még mindig válságos az állapota.

A tragédia miatt sokan a gyorshajtók elleni szigorúbb szankciókat és a közlekedési szabályok szigorítását követelik. Kembe Sorel-Arthur, a Jóban Rosszban színésze egy „Lex Sallai Nóra” elnevezésű kezdeményezéssel is előállt.