Nyitókép: Pixabay

Nem kerüli el sorsát a testvérgyilkos

Infostart / MTI
2024. október 11. 12:27
Minősített emberölés miatt vádat emelt a Tolna Vármegyei Főügyészség az ellen a 42 éves regölyi férfi ellen, aki tavaly júliusban megölte bátyját - közölte a főügyészség pénteken.

A tényállás szerint a vádlott és egy évvel idősebb testvére közös háztartásban éltek, viszonyuk régóta problémás volt, gyakran veszekedtek. A vádlott szoros emberi kapcsolatok hiányában kizárólag a kutyájához kötődött, az állatot tekintette társának - írták közleményükben.

2023. júliusban, egy este az erősen ittas sértett lakóházuk udvarán bántalmazta a vádlott kutyáját, majd az állatra sértő kijelentést tett. A vádlott ezen feldühödve magához vett egy keményfa husángot, és hátulról fejbe ütötte a verandán ülő testvérét, aki a földre zuhant.

A férfi ezután behúzta a még életben lévő, de magatehetetlen sértettet a házba, ahol még legalább négyszer nagy erővel fejbe csapta a husánggal. A báty az utolsó ütések okozta koponyacsonttörés és agyroncsolódás következtében vesztette életét.

A vádlott a holttestet zsákba csavarta, majd az udvaron egy gödörbe tette és befedte. A házban igyekezett eltüntetni a nyomokat, a padlót felsúrolta, a testvére hollétéről érdeklődőknek valótlan történeteket adott elő.

A holttestet állampolgári bejelentés alapján egy hónappal a gyilkosság után találták meg a rendőrök.

A főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele 10-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A közlemény szerint a jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség 16 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza a Szekszárdi Törvényszéknél.