Nyitókép: Pexels.com

400 tonna szemetet halmozott fel az udvarán

Infostart / MTI
2024. október 9. 10:07
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki fonyódi háza udvarán engedély nélkül gyűjtötte, válogatta, aztán értékesítette a leadható hulladékot – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség. A terhelt 400 tonnányi szemetet halmozott fel.

Közleményük szerint a Fonyódi Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

A vád szerint a terhelt 2022 novemberéig 400 tonnányi szemetet halmozott fel belterületi udvarában, ami között volt fém-, műanyag-, üveghulladék és gumiabroncs, de fa nyílászárók és kábelek is. A férfi ezeken felül kilenc, forgalomból kivont, roncs járművet is tartott az ingatlanon – írták.

A férfi a hasznosítható fémhulladékot MÉH-telepen eladta, ebből mintegy 640 ezer forint jövedelemre tett szert.

A vádlott a hulladékgazdálkodás körébe eső gyűjtésre, kezelésre és szállítással történő leadásra engedéllyel nem rendelkezett – közölte az főügyészség.

A vádiratában a férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint a bűncselekményből származó bevételének elkobzására tettek indítványt.