Felfüggesztett börtönt kaphat a buszvezetőre támadó sofőr

Infostart
2024. szeptember 3. 18:03
Már megelőzte a buszt, mikor megállt, és verekedni kezdett.

A Siófoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy budapesti férfival szemben, aki annyira dühös lett attól, hogy nem tudott egyből elmenni az előtte haladó busz mellett, hogy megütötte annak vezetőjét.

A vádiratban szerint a terhelt 2024 márciusában Siófokon közlekedett cége gépkocsijával, amikor a szűk belvárosi utcán beért egy helyi járatos buszt, ami mellett nem fért el autójával.

A férfi nehezményezte a hátráltatást, mivel szerinte a buszvezető nem jobbra tartva haladt a járművel az úttesten. A felbőszült férfi amikor megelőzte az autóbuszt, megállt előtte az út közepén, majd felindultan oda ment az időközben szintén álló helyzetű busz vezetőfülkéjéhez. A vádlott ekkor hangosan szidalmazni kezdte a sértettet, majd a fülke ablakán benyúlva ököllel jobb halántékánál meg is ütötte.

A sértett a férfi ütése következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

A címlapképet a sértett készítette.