Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Többféle kábítószert is találtak a mosonmagyaróvári késes ámokfutó nő szervezetében

Infostart
2024. augusztus 27. 14:27
A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség indítványozta a 2024. augusztus 24. napján, délután, Mosonmagyaróváron több embert megkéselő nő letartóztatását.

Az indítvány szerint a 19 éves nő szombat délután, minden ok nélkül a lakásukon többször megszúrta édesapját és nagymamáját egy konyhakéssel, majd elment otthonról.

Ezután az utcán egy ismeretlen férfihoz ment oda, majd „megölhetlek?” felkiáltással őt is megszúrta. Ezt követően egy dohányboltban dulakodott az eladóval aki, megpróbálta elvenni a nőtől a kést, de a gyanúsított a karján, vállán őt is megszúrta majd kiment a boltból.

Végül a terhelt bement egy másik dohányboltba, ahonnan az eladót kizavarta, majd elbarikádozta magát, és törni-zúzni kezdett, a berendezésben és az árukészletben körülbelül 1,5 millió forint kárt okozva.

A szúrások következtében a nő édesapja súlyos, életveszélyes, nagymamája súlyos, várhatóan maradandó, míg a másik két megszúrt sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

Az elkövető szervezetében többféle kábítószert is találtak. A cselekményt megelőző időszakban pont a nő édesapja jelentette be a terhelt eltűnését, egy hétig nem is tudták, hogy hol tartózkodik.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés veszélyére és a bizonyítás veszélyeztetésére figyelemmel a terhelt letartóztatását indítványozta.

A kényszerintézkedésről a Győri Járásbíróság nyomozás bírája fog dönteni – olvasható a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.