Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Hiába fizetett a hibázó sofőr, vádat emeltek ellene

Infostart
2024. augusztus 15. 07:18
Egy teherautósofőr túlzottan lassúnak találta az előtte haladó autóst Egerben.

A közlekedés során egyre gyakrabban tapasztalható agresszivitásnak súlyos büntetőjogi következménye lehet. Erre példa az a bűnügy, melyben az Egri Járási Ügyészség nemrégiben emelt vádat egy 35 éves férfi ellen garázdaság és testi sértés vétsége miatt – tudatta a heol.hu-val Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádlott 2023 nyarán a déli órákban teherautóval közlekedett Egerben, a Kertész úton az uszoda előtti körforgalom felől a Hadnagy út irányába. Előtte autózott személygépkocsijával a vele egykorú sértett, akinek haladását a terhelt túlzottan lassúnak találta. Ezért – a padkára kényszerítve egy szembejövő autóst – a Hadnagy úti körforgalom előtt megelőzte őt, majd keresztbe állt az úton, kiugrott a teherkocsiból és szitkozódva hátrament. A sértett a járművében maradt, de így sem úszta meg a támadást, mivel a felindult vádlott az autó lehúzott ablakán keresztül ököllel többször fejen ütötte, miközben kiabált vele.

A vétlen embernek a bántalmazás következtében két foga is megsérült. A vádlott később ezért kártérítést fizetett neki – olvasható.

Ez enyhítő körülménynek számít, de önmagában nem mentesíthette az agresszív elkövetőt tettének következményei alól. Az ügyészség ezért az ügyben 60 nap elzárás büntetés kiszabására tett mértékes indítványt.