Nyitókép: Christy McLoughlin/Getty Images

Bíróság elé állítják a hetedikes lányt zaklató iskolaőrt

Infostart / MTI
2024. augusztus 9. 07:03
Vádat emeltek egy iskolaőr ellen, aki egy hetedikes kislányt zaklatott - közölte a Fővárosi Főügyészség

A 45 éves férfi 2023 januárjától iskolaőrként dolgozott egy budapesti általános iskolában és a rendfenntartó munkája során közvetlen stílust alakított ki a diákokkal. Így az egyik hetedik osztályos, 13 éves tanulólánnyal is rendszeres beszélgetéseket folytatott, vele személyesen és internetes közösségi portálon keresztül is tartotta a kapcsolatot.

A vádlott a bizalmi viszonyt kihasználva 2023 februárjában az iskola folyosóján szeméremsértő módon megérintette a kislányt és őt a közeli mosdóba hívta, ahol szexuális célzatú ajánlatot tett neki, amit az azt elhárító lánynak még aznap az üzenetküldő alkalmazáson keresztül megismételt. A vádlott másnap a tanítási órák után az iskola folyosóján megint találkozott a lánnyal és

őt ismét megérintve neki még egyszer szexuális ajánlatot tett.

Az esetet a sértett osztályfőnöke is megtudta és tájékoztatta az iskolaigazgatót, aki a rendőrségen bejelentést tett, a férfit pedig azonnal eltávolították az iskolából. Ezt követően a rendőrség a terhelt lakóhelyén kutatást tartott, ahol a tulajdonában álló merevlemezeken 18 év alatti, de 14 év feletti kiskorúakról készült - mintegy 100 darab - pornográf felvételt találtak.

A kerületi ügyészség a vádiratban a büntetlen előéletű férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt és arra, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, melynek során kiskorúakkal kapcsolatba kerülhetne.

Az ügyészség közölte, hogy a férfival szemben kiszabható büntetés mértéke - a halmazati szabályokra figyelemmel - egytől 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés.