Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

Bíróság előtt az erőszakos, családját terrorizáló kisbéri nő

Infostart
2024. július 12. 10:46
A nő rendszeresen provokálta és verte a férjét, bántalmazta gyermekeit. Annyira nem tudott uralkodni az indulatain, hogy a gyermekjóléti esetmenedzser előtt is megütötte a férjét, miközben azt kiabálta: inkább vigyék intézetbe a gyerekeket, minthogy az apjuk nevelje őket.

Kiskorú veszélyeztetése bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a férjét és a gyermekeit rendszeresen bántalmazta - írja közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a nő 2021 júniusa és októbere között a kisbéri lakóhelyükön naponta veszekedést kezdeményezett férjével, akit rendszeresen bántalmazott, vele kiabált, ököllel és tenyérrel ütlegelte, lökdöste, fellökte vagy megrúgta, valamint sütőedényt vágott hozzá.

A nő két kiskorú gyermeke többször jelen volt édesapjuk bántalmazásakor, előfordult, hogy kérték az anyjukat, hogy azt fejezze be.

A nő 2021. augusztus 11-én a gyermekjóléti esetmenedzser és gyermekei jelenlétében ütötte meg férjét. A nő kiabált, kijelentette, hogy "inkább vigyék intézetbe a gyerekeket, minthogy az apjuk nevelje őket". A nő 2021. október 25-én a gyermekek jelenlétében kiabált férjével, leköpte őt, a haját meghúzta, legalább négyszer megütötte, emiatt a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A nő kiskorú gyermekeivel is agresszíven beszélt, veszekedéseket kezdeményezett, és számos alkalommal megütötte és megrúgta őket. Az egyik vita közben egy üveg hamutartót vágott az egyik gyermekéhez, eközben a hamutartó eltörött, és emiatt egy üvegszilánk állt a sértett térdébe, ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. A gyermekek 2021 nyarán otthonukban játszottak, "bunkert" építettek, miközben a nő takarított.

Az elkövető mondta a gyermekeinek, hogy segítsenek neki, akik közölték vele, hogy mindjárt segítenek. A nő ezért a fából készített, szögekkel összeszögelt bunkerhez lépett és azt a gyermekekre döntötte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a nő az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, őt a Komáromi Járásbíróság 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, tiltsa el bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel foglalkozna, továbbá a gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát szüntesse meg.