Nyitókép: Forrás: Fővárosi Főügyészség

Fakaróval ölt az utcán - vádat emeltek ellene

Infostart
2024. július 1. 21:59
A vidéken élő férfi 2022. április 20-án ismerőseivel Budapestre utazott azért, hogy a XXII. kerületben, a lomtalanítás keretében kihelyezett lomokból gyűjtsenek.

A vádlott és ismerősei Budafokon, egy füves-fás területen töltötték az éjszakát, majd másnap is ezen a környéken tartózkodtak és ott a lomtalanításra kikészített tárgyakat válogatták maguknak. A terhelt a délután folyamán szóváltásba keveredett egy, szintén a lomok iránt érdeklődő személlyel, a konfliktus azonban megmaradt szóbelinek.

A nap végén a vádlott alkoholt fogyasztott, majd miután ismerősei éjfél körül lefeküdtek aludni, az ittas férfi bosszúálló hangulatban elindult, és az útja során egy facsemete mellől kirángatott egy jókora fakarót. Ezt követően a XXII., Bartók Béla úton összetalálkozott egy számára ismeretlen, szintén ittas állapotban lévő hajléktalan férfival, akire rátámadt és olyan súlyosan bántalmazta a fakaróval, hogy

a megtámadott a helyszínen életét vesztette.

Az elkövető elvette a sértett mobiltelefonját, majd visszament a táborhelyére, ahol végül elaludt. A budafoki rendőrök rövid időn belül, még éjjel elfogták a férfit, aki előbb letartóztatásba, majd egy évvel később bűnügyi felügyeletbe került. De innen megszökött és felszállt egy Szolnokra tartó buszra, amelyet azonban a rendőrség megállított, majd az elkövetőt elfogta.

A Fővárosi Főügyészség a férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével, kifosztás bűntettével, valamint fogolyszökés vétségével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását javasolta, továbbá azt is indítványozza, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint rendelje el egy korábbi, 5 hónapos, felfüggesztett fogházbüntetésének végrehajtását is.

Címképünkön a gyilkos fegyver