Nyitókép: Rattankun Thongbun/Getty Images

Brutális kegyetlenséggel vádol több miskolci börtönőrt egy rab

Infostart
2024. június 27. 19:56
A fogvatartott azt állítja, hogy megverték, eltörték egy ujját, kiütötték egy fogát és lenyelették vele. A börtönőrök tagadják a vádakat.

A bíróságon bemutatott felvételek alapján nehezen kivehető, hogy valóban bántalmazás történt-e, az ügyészség mégis azzal vádolja az őröket, hogy megverték a férfit - írja a tenyek.hu.

Az állítólag megvert rab azt mondja, a büntetés-végrehajtás munkatársai azt hitték, hogy epilepsziás rohamot szimulál, és ezért kapta a verést. Arról is beszélt, hogy az őrök nem vették komolyan a rohamát és ütni kezdték. Ekkor ő is rájuk támadt és az egyik őrnek eltörte az orrát. Szerinte ezután vettek elégételt rajta az őrök. Még a fogát is kitörték és tovább kegyetlenkedtek, lenyelették vele a fogát és a szájába köpködtek.

A bíróság meghallgatta az egészségügyi személyzet tagjait is, akik megerősítették, hogy a rab valóban sokszor szimulált. Az egyik szakértő kijelentette, hogy nem tapasztalt tényleges epilepsziás rohamot, amit a fogvatartott csinált azt teátrálisként és megjátszottként jellemezte.

A megvert rab miatt heten kerültek a vádlottak padjára. Egy ápolónő és hat börtönőr. A nő kivételével az ügyészség korábban letöltendő börtönre tett indítványt. A legenyhébb büntetés négy, a legsúlyosabb pedig hat és fél év, de az őrök nem vallották magukat bűnösnek, ezért az ügyet még tárgyalják. A rabot egyébként már elítélték, amiért eltörte a börtönőr orrát, ő további három évre került rács mögé.