Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Ítéletet hirdettek a brutális nőbántalmazás ügyében

Infostart
2024. február 12. 17:26
Egy év tíz hónap börtönt kapott a férfi, aki maradandó károsodást okozott a párjának.

Elítélték a bíróságon Orosz Bernadett bántalmazóját, aki négy évvel ezelőtt olyan brutálisan összeverte a nőt, hogy az maradandó egészségkárosodást és súlyos egészségromlást szenvedett. Hétfőn nem jogerősen egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott – írja a Blikk.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen. Az előkészítő ülésen az ügyészség azt kérte, beismerés esetén a férfit ítéljék három és fél év börtönre, de ezt ő nem fogadta el.

Orosz Bernadett és későbbi bántalmazója 2018-ban ismerkedett meg egymással, kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt konfliktusos volt. K. Istvánt összesen három bántalmazással vádolták meg, ezek közül a legsúlyosabb 2019. november 9-én volt. A pár a bujáki honvédüdülőben vett részt egy rendezvényen, vacsora után az emeleti szobájukban az ittas férfi féltékenykedni kezdett, majd az így kialakult veszekedésben a homlokán megütötte a nőt, aki ezután kizárta őt a szobából. Később a férfi az ajtót betörve rárontott, és hosszasan bántalmazta.