Nyitókép: Pixabay

"Pofátlanító" kocsit dobott a forgalomba a II. kerületi önkormányzat

Infostart
2023. szeptember 8. 13:13
A rendőrség fogja használni, a jelölés nélküli szürke BMW szabálytalankodókat fog kiszűrni a forgalomból.

Új „pofátlanító” autó állt szolgálatba Budán, a II. kerületi önkormányzat egy szürke BMW-t ruházott a rendőrségre a "Boglárka" becenevű közlekedésbiztonsági program részeként - írta ki Facebook-oldalára a kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

"A kamerás rendőrautók által készített videókon szembesülni sokszor a legelképesztőbb és legveszélyesebb szabálytalanságokkal. Az új autó reményeink szerint segít a megelőzésben is, és összességében biztonságosabbá teszi a közlekedést" - olvasható a közlésben.

Bíznak benne, hogy egyre ritkábban kell intézkedni, és egyre kevesebb olyan kirívó szabálytalanság lesz a közutakon, amit elrettentő példaként nézhetünk vissza.

"Fontos, hogy az autó a járőrözésben is részt fog venni, már a lomtalanítás idején, vagyis nemcsak a közúti szabálytalanságok felderítésében és megelőzésében lesz szerepe"

- írja a polgármester.

A II. kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül 5,6 millió forintos összeggel támogatták a fiatal autó vásárlását, mely a II. Kerületi Rendőrkapitánysághoz került kamerás járőrautóként.

Emellett a rendőrséggel együttműködve saját forrásból fix sebességmérő berendezéseket helyeztek ki.

"Mostanra elmondható, hogy meggyőző eredménnyel működik az adyligeti, Kapy utcai és a Máriaremetei úti mérőpont, valamint szeptember 7-e óta működik traffibox a Törökvész úton is" - mutat rá a fejlesztésre.

További mérőpontok épülnek hamarosan az Árpád fejedelem útjához, a Hidegkúti útra és a Zöldlomb utca 24. előtti útszakaszra is.