Nyitókép: Pixabay

Mint a filmeken - elképesztő videó, ahogy a rendőrök üldözik a migránsokat szállító embercsempészt

Infostart
2022. november 29. 14:35
Rendőrök elől menekült az embercsempész, csúnya baleset lett belőle.

Egy 28 éves férfi 2020. októberében késő délután Veszprém külterületén, egy bevásárlóközpontnál vezetett egy személygépkocsit, amiben rajta kívül öt szír állampolgár utazott. Miután a férfit a rendőrök igazoltatni akarták, három rendőrautó megkülönböztető fény- és hangjelzéssel utánament – írja a Veszprém Megyei Főügyészség .

A sofőr menekülni kezdett, mire a rendőrök egy körforgalom után mellé hajtottak a bal oldali sávba, hogy megállítsák. Eközben az út jobb oldalán, az út szélére húzódva egy jármű állt, ami mögött a sofőr még meg tudott volna állni, ám ehelyett balra húzódott, hogy kikerülje az akadályt, de eközben nekiütközött a mellette haladó rendőrautónak, majd az álló járműszerelvénybe rohant.

A balesetben két migráns súlyosabban, egyikük életveszélyesen megsérült. Hatan, köztük két rendőr és a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. A sofőr ellen embercsempészés miatt külön büntetőeljárás indult, míg a közúti baleset gondatlan okozása miatt az ügyészség a vádlottal szemben fogházbüntetés kiszabását és a járművezetéstől történő eltiltását indítványozta.