Nyitókép: Budapesti Rendőr-főkapitányság

Gyökeres fordulat a fuldokló unoka miatti leállósávozás ügyében – videó

Infostart
2022. szeptember 22. 10:09
Az autópálya leállósávján állt meg, miután unokája rosszul lett. A büntetés megszüntetéséről szóló határozat átadásán Rétvári Bence külügyi államtitkár is jelen volt.

Július elsején egy nagymama autójával leállt az M7-es autópálya leállósávján, mert unokája fuldoklott a hátsó ülésen. Az eset miatt első fokon 100 ezer forintos közigazgatási bírságot kapott, amit azonban Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya megsemmisített – írja a police.hu.

A KRESZ előírásai csak kivételes esetben engedik meg a leállósáv igénybevételét, a jogszabály még a rosszullétet sem sorolja ide. A főkapitány az eset összes körülménye alapján mégis megszüntette a közigazgatási hatósági eljárást, és elrendelte a fellebbezési illeték visszatérítését.

A főkapitány Rétvári Bence belügyi államtitkárral együtt személyesen vitte el az asszonynak a megszüntető határozatot:

Budapest rendőrfőkapitánya a felvételen arról beszélt, hogy az asszony az adott helyzetben nem tehetett mást. Az államtitkár külön is megköszönte a vezérőrnagynak az ügy elvállalását. Az ajándékok és a virág átvétele után a nagymama azt mondta, reméli, mások sem esnek pánikba, és tudják a helyes megoldást.

Rétvári Bence államtitkár Facebook-oldalán külön írást fűzött a videóhoz: