Nyitókép: Halfpoint/Getty Images

Bepöccent egy pesti Lidl biztonsági őre

Infostart
2022. május 12. 07:47
Egy "gyanús" vásárlót a plexihez vágott, ami ripityára tört.

Fizikailag is bántalmazott egy biztonsági őr egy vevőt a Corvin negyedben található Lidlben - derül ki a Blikk.hu cikkéből.

K. László egy akciós terméket keresett, de az elfogyott már, így nem vásárolt semmit, kifelé indult. A pénztárakon túl egy egyenruha és jelvény nélküli "nehéz fiúba" botlott, aki kipakoltatta a zsebeit. K. László, tudván, hogy nem volt szabálytalan, azt kérte, menjenek egy külön helyiségbe, ahol tisztázhatja magát - a zsebében volt egy másik boltban vásárolt termék, blokkal együtt. Az őr ezt akadályozta, nekivágta a legközelebb pénztárnak, ahol a beszámoló szerint a plexi is összetört, K. László holmiját is kár érte. A rendőrök ekkorra értek oda, és igazolták, hogy a vásárlónak van igaza.

Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációért felelős vezetője lapunk megkeresésére elismerte: valóban megtörtént a sajnálatos incidens. Bocsánatkérésüket a vásárlónak is jelezték.

Az őr egyébként nem állt a Lidl alkalmazásában, de a történtek után egyik áruházban sem dolgozhat.

A sértett csak azért nem tett feljelentést, mert nem akart "ügyet" magának szembesítésekkel, kihallgatásokkal. A bántalmazó a helyszínen belátta, hogy mit művelt, azonnal kártérítette is a vevőt.