Nyitókép: police.hu

Droggal a hátán okozott balesetet egy motoros

Infostart
2020. május 24. 15:55
Egy csúnya bukás még csúfabb részleteit osztotta meg a rendőrség

Akár az 50 millió forint is elérheti annak a kábítószernek az értéke, ami egy szombat délután karambolozó motoros táskájában volt. A férfi ütközött egy előtte haladó autóssal Árpádtetőnél a 66-os úton - derült ki a police.hu rendőrségi portálon megjelent tájékoztatásból.

Aférfit a baleset után a mentők kórházba szállították, majd onnan jelezték, hogy a motoros hátizsákjában két darab tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt tömböt találtak, amelyben valószínűleg kábítószer van. A rendőrök a kórházban a két, egyenként több mint egy kilogrammos csomagra gyorstesztet alkalmaztak, és az kokainra pozitív jelzést adott.

Forrás: police.hu
A több mint 2,5 kilogramm mennyiségű kábítószergyanús anyagot lefoglalták, a feketepiaci értéke elérheti az akár 50 millió forintot is. Forrás: police.hu

A 43 éves nemesnádudvari férfinál elvégzett gyorsteszt szintén pozitív lett, amfetaminra és kokainra is jelzett. A férfit a kórházban gyanúsítottként kihallgatták, a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették, intézkedtek a folyamatos őrzésére, és kezdeményezték letartóztatását. A lakásán megtartott kutatás alkalmával informatikai eszközöket és vagyonbiztosítás céljából egy nagyértékű személyautót is lefoglaltak a nyomozók.

A férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.