Két betörés, három fegyver, kilenc gyanúsított - videó

Infostart
2020. április 10. 10:54
Egy hónapon belül azonosították az esztergomi rendőrök az elkövetőket és sorra a lopott fegyvereket is megtalálták.

Egy süttői présházba ment be a gyanú szerint a 30 éves férfi és 29 éves társa február 5-ére virradóra. Elemlámpát, távcsövet, szerszámgépeket, három lőfegyvert, egy légpuskát, valamint egy nyílpuskát is magukkal vittek a házból. A tulajdonos, amint észrevette a lopást, feljelentést tett a rendőrségen. Az esztergomi rendőrök egy hónapon belül azonosították és lopás bűntett, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki a feltételezett elkövetőket.

Nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, amit az egyik gyanúsított egy másik társával elkövetett. Két héttel később a süttői Szitli dűlőbe mentek, az ablakot betörve és az ajtót befeszítve megpróbáltak bejutni egy borospincébe, azonban amikor megszólalt a riasztó, elmenekültek.

A rendőrök elfogták azt a 28 éves nőt is, aki a három férfit a bűncselekmények helyszínére vitte, majd a betöréseket követően elszállította őket.

Az esztergomi rendőrök az eljárás során, kitartó nyomozás eredményeképpen azonosították azokat is, akik a lopott fegyvereket és a bűncselekményből származó egyéb tárgyakat az elkövetőktől megvásárolták. Az eljárási cselekmények során megtalálták a lopott fegyvereket és lefoglalták azokat - rja a nyomozásról a police.hu.