Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia

Veronai buszbaleset: 17 sokkoló keresztet állítottak fel

Infostart
2020. január 15. 13:11
Demonstrációval emlékeztek a veronai buszbaleset áldozatainak szülei kedden a buszos túrát szervező cég székhelye előtt. Három évvel ezelőtt ezen a napon indultak el a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói a végzetes síútra.

Tizenhét keresztet állítottak fel a gyászolók kedden a veronai buszkiránduláshoz a járművet és a sofőröket biztosító Pizolit Kft. kiskunfélegyházai székhelye előtt – írja a Bors. A szülők szerint rengeteg a megválaszolatlan kérdés, és félnek, hogy az igazi bűnösök soha nem nyerik el méltó büntetésüket.

Többen is szerettek volna beszélni a busz­sofőrrel, de ő elzárkózik a találkozótól, senkivel sem hajlandó szóba állni a gyászolók közül, akik közben úgy tudják, éli világát, és többen látták autót is vezetni.

A gimnazistákat és tanáraikat szállító busz 2017. január 20-án hazafelé tartott a franciaországi sítúráról, amikor Verona közelében, az A4-es autópályán szalagkorlátnak és egy betonoszlopnak ütközött. A jármű kigyulladt, aminek következtében tizenheten életüket vesztették.

Az ügyben egyelőre tart a büntetőeljárás Magyarországon és Olaszországban is, itthon egyelőre senkit sem gyanúsítottak meg, noha több ellentmondó információ vált ismertté az alvási zavarral küzdő sofőrről, illetve a nem megfelelő állapotú autóbuszról.