Nyitókép: Police.hu

Elfogták a szőregi busztolvajt - videó

Infostart
2019. május 3. 10:17
A szegedi rendőrök elfogtak egy újszentiváni férfit, aki feltört, elvitt, majd összetört egy autóbuszt Szőregen.

Mint az Infostart is megírta, szerda hajnalban elloptak egy DAKK-buszt Szőregen, és az elkövetőt megszökött az őt üldöző rendőrök elől. A police.hu híradása szerint azonban alig fél nappal később sikerült kézre keríteniük a 19 éves elkövetőt.

A férfi a hajnali órákban gyalogosan tartott hazafelé a belvárosból. Eközben Szőregen, egy parkoló autóról lelopta a rendszámtábláit, majd megrongált több autóbuszt. Egy buszt el is indított, majd úgy gondolta, kerül vele egyet. Útja során meglátott egy járőrautót, amitől megijedt és egy mellékutcába hajtott. A rendőrök utána fordultak, ekkor a fiatal az utca végi erdős résznél megállt a járművel és gyalogosan bemenekült a fák közé.

A szegedi rendőrök tizenkét órán belül megállapították a feltételezett elkövető kilétét, akit otthonából előállítottak. A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. Ellene rongálás vétsége, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és jármű önkényes elvétele bűntette miatt indult eljárás. A fiatalt a Szegedi Rendőrkaptányság nyomozói őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.