Megint elloptak egy menetrend szerinti buszt Csongrádban

Infostart
2019. május 2. 15:54
Szerda hajnalban vitte valaki el a buszt Szőregen, összetörte, és az elkövetőt azóta sem találják.

Egy hónapot sem kellett várni a legújabb Csongrád megyei buszlopásra. Most Szőregről lopta el valaki a DAKK egyik új Mercedes buszát. A tolvaj több kilométert tett meg közben sokan felfigyeltek a hajnali "különjáratra", amelyet több rendőrautó is üldözött. A tolvaj a járművével még a településen belül elakadt a sárban - írja a delmagyar.hu.

Addigra a jármű ablaka, eleje és oldala is össze volt törve, és – bár daruskocsi is volt a helyszínen – a busz saját kerekein gurult vissza az utcában a helyszínelés után.

Miután a busz beleragadt a sárba, újabb üldözés kezdődött, mert nem találták a tolvajt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya azt írta, hogy jármű önkényes elvételének gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen. Azaz a buszozó férfi vagy nő elmenekült a rendőrök elől.

A Dél-alföldi Közlekedési Központnál megdöbbentek, amikor megtudták, hogy valaki ellopta, és menekülés közben súlyosan megrongálta a társaság egyik új autóbuszát. A jármű április 23-án, azaz másfél hete állt forgalomba Szegeden.

Rövid időn belül ez már a második buszlopás volt a megyében. Április 17-én derült ki, hogy fiatal lányok loptak el egy menetrend szerinti autóbuszt a sándorfalvi végállomásáról egy hétvégi éjszaka. Őket végül még akkor elkapták.