Nyitókép: Pixabay.com

Sötétített ablakú kisbuszból kérték a kisfiút, hogy szálljon be

Infostart
2019. január 17. 16:49
A daruszentmiklósi tanuló nemet mondott, iskolatársait is figyelmeztették, hogyan járjanak el a hasonló esetekben.

"Környékünkön egy fekete, lesötétített üvegű kisbusz gyermeket akart elvinni (...) sikertelenül, mert a tanuló szerencsére nem szállt be" - az idézet nem egy névtelen kommentelőtől, hanem az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola tagintézmény-vezetőjétől való, és az iskola közösségi oldalán tette közzé kedden Mátrai Adél. A Feol.hu Fejér megyei ügyekkel foglalkozó portál munkatársa ezért azonnal Daruszentmiklósra utazott, az ottani Benedek Elek Általános Iskolába járt a történetbeli tanuló.

Mint a szentmiklósi intézmény vezetője, Nagy Margit a portálnak elmondta, iskolája egyik fiú tanulóját egy földúton szólította meg egy arra járó, sötétített üveges Volkswagen kisbusz utasa azzal:

"anyukád küldött, hogy hazavigyelek".

A tanuló szülei értesítették a rendőrséget, ahonnan az újságíró azt a választ kapta, hogy az ügyben a dunaújvárosiak nyomoznak.

A rendőrség tanácsai szerint tilos az után idegen személy invitálására igent mondani, sem útbaigazítás, sem más okból nem szabad velük menni, idegen gépkocsiba beszállni. A gyerekeket szüleiknek rá kell venniük arra, hogy az ilyen esetekről azonnal beszámoljanak otthon, és az is hasznos, ha a szülők elérhetősége megtalálható a gyermeknél -

az óvintézkedésekről egyébként az érintett kisfiú iskolatársaival nyílt beszélgetés folyt az iskolában.

Egy helybelitől a lap úgy tudja, egy, az iskolához közeli buszmegállónál szemelték ki a tanulót.