Nyitókép: Police.hu

Két hétig nyomtatta és költötte a hamis pénzt a viharsarki kvartett - videó

Infostart
2018. december 5. 20:45
Azt hitték, ha kis boltokban költik el a kamupénzt, nem buknak le, nem sokáig jutottak.

Békés megyében a rendőrség őrizetbe vett négy férfit, akik a gyanú szerint különböző címletű bankjegyeket nyomtattak, a hamis pénzekkel több helyen fizettek - írja a Police.hu.

Forgalomba Mezőhegyesen és Battonyán kerültek a hamis bankjegyek. A rendőrségi közlés szerint több üzletben is a fizettek nem eredeti papírpénzekkel.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei kedden elfogtak és elő is állítottak négy dombegyházi férfit, ők vehették meg két hete azt a nyomtatót, amellyel bankjegyhamisítási célból vásárolt papírra különböző címleteket nyomtak, majd kisebb üzletekben, boltokban fizettek velük.

A rendőrség a nyomtatót és azokat a számítástechnikai eszközöket, amelyekkel a bankjegyeket nyomtatás előtt szerkesztették, lefoglalta.

A 18 és 27 év közötti dombegyházi férfiakat a békési rendőrség pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

A rendőrség vizsgálja, hogy a csoport tagjai mennyi hamis pénzt készítettek, és a két Békés megyei településen kívül hol kerültek még forgalomba az általuk nyomtatott bankjegyek.