Nyitókép: Pixabay.com

Egy utcazenész támadt a Keleti pályaudvarnál - felbőszítették

Infostart
2018. november 27. 15:23
Szemtanúk szerint nem tetszett az egyik választott muzsika egy női járókelőnek, ebből robbant ki a vita, aminek a végén a metróaluljáróban került elő a gázspray.

Még szombaton szólalkozott össze hallgatóságával egy Keleti pályaudvari utcazenész, a 26 éves V. N. Róbert, aki régóta ott muzsikált, váltásban egy másik sráccal.

A Blikk információi szerint szombaton érte kritika a zenészt dalválasztása miatt, majd fél órányi vitatkozás után a zenész összecsomagolt és vitapartnerét követve a metróaluljáróba indult. Ám nem érte utol, csak annyira futotta neki, hogy utána fújt gázspray-vel, ennek következtében viszont a metró - amire a vitapartner még éppen felszállt - utasai hosszú órákra az alagútban rekedtek, mire kiszabadultak az aluljáróból.

A lapnak egy környéki boltos szemtanúként mesélte el a történteket. Szerinte a zeneválasztással kezdődött minden: a korábban ismert filmzenéket játszó fiatal egyszer csak egy temetői hangulatú dalba kezdett bele, ami nem tetszett egy arra járó asszonynak, és ezt szóvá is tette. A beszámoló alapján fél órán át üvöltöztek egymással, kicsivel később pedig további emberek csatlakoztak a vitához. Az egyik bekapcsolódót követve folytatódtak az események a metró szintjén, ahonnan V. N. Róbert kereket oldott.

V. N. Róbertet végül elfogták, de most szabadlábon védekezhet.