Szomszédja segített a vállalkozón, akit a rablók megcsonkítással fenyegettek

Infostart
2018. november 26. 21:39
Kedden a pécsi törvényszéken folytatódik annak a rablónak a pere, aki – két, szökésben lévő társával – otthonában rabolt ki és fizikailag bántalmazott egy vagyonos vállalkozót, akinek a fülét is majdnem levágták.

A vádirat szerint a gyanúsítottak tudták, hogy a sértett a lakásában intézi üzleti ügyeit és nagy mennyiségű készpénzt is tart magánál otthon, ezért határozták el, hogy kirabolják az áldozatot – írja a Bama.hu. Tavaly június 16-án este tíz óra után a vállalkozó meglocsolta a virágait és éppen be akarta zárni a lakásajtót, amikor rárontott a három bűnöző.

A férfit a földre lökték, hasra fektették, kezeit összekötözték, majd értékeit követelték, többször is belerúgtak, miközben átkutatták a lakást.

Az áldozat elmondta, hogy hol található az arany karkötője, de az egyik támafó azzal fenyegette meg, hogy levágja a füleit, ha nem adja oda, amit keresnek, egy konyhakéssel pedig metszéseket is ejtett rajta. Az elkövetők végül megtalálták a vállalkozó táskáját, ami közel tízmillió forint értékben tartalmazott eurót és forintot.

A férfi szomszédja meghallotta a betörés és rablás zajait, és észre is vette a maszkot viselő elkövetőket, ezért értesítette a rendőrséget. A rablók elmenekültek a táskával, de egyiküket hajnalban elfogták a tetthely közelében. Két társa ellen a nyomozás jelenleg is zajlik.