Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Másodszor is elítélték a Wizz Air járatán verekedő férfit

Infostart
2018. november 10. 13:50
Egy börtönt kapott a lett fiatal, de a büntetését 2 év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet jogerős.

Mint arról az Infostart is beszámolt, összeverekedett hétfőn két fiatal külföldi férfi a Wizz Air London-Budapest-járatán, a gép budapesti landolása után a rendőrök levezették a verekedőket a fedélzetről, de közben az egyik férfi, egy lett állampolgár, a magyar rendőrökkel is összetűzésbe került. Őt állította most bíróság elé a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt. A férfit egyébként a héten már elítélték garázdaságért.

A közlemény szerint a férfi a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre november 05-én érkező repülőgépen landolás közben összeverekedett a vele együtt utazó társával. A rendőrök a repülőgép fedélzetén intézkedtek a két ittas férfival szemben, felszólították őket, hogy igazolják magukat. A lett férfi ennek nem tett eleget és lábával az egyik rendőr felé rúgott, majd állkapcson fejelte a másik rendőrt, aki nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett.

Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya őrizetbe vette. Az ügyészség a lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak miatt pénteken a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elé állította.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.