Ilyen utast még Ferihegyen is ritkán látnak

InfoRádió
2017. november 28. 11:09
A 27 éves venezuelai állampolgárságú nő ismerőse megbízásából, kapszulákban lenyelve több mint fél kilogramm kokaint hozott be Magyarországra.

A nőt 2016 végén ismeretlenek bízták meg azzal, hogy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe a szervezetébe rejtve, kapszulákban lenyelve, kábítószert szállítson Budapestre. Az utazásához szükséges repülőjegyet, valamint a budapesti szállás foglalását a megbízók intézték. A megbeszéltek szerint egyik bűntársuk jelentkezett volna a budapesti szálláshelyen a vádlott szervezetéből kiürített kábítószerért.

December 6-án a brazíliai Sao Paulóban a megbízóitól átvett és lenyelt 76 darab kokaint tartalmazó kapszulát, majd az ily módon testébe rejtett, mintegy 660 gramm tömegű kábítószerrel Sao Paulóból Zürichbe, onnan pedig Budapestre utazott. Másnap érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai ellenőrzés alá vonták, és az orvosi vizsgálat kimutatta a testüregébe rejtett kokainkapszulákat.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő nővel szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.