Hat év után elfogták a gellérthegyi emberölés elkövetőit

InfoRádió
2016. október 17. 06:31
A rendőrök a négy gyanúsítottat beazonosították és közülük hármat gyanúsítottként hallgattak ki. A negyedik társuk, Dávid Róbert ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A három férfi és egy nő 2010. július 16-án 15 óra és július 17-én egy Budapest XI., Gombócz Zoltán utcai lakásban ragasztószalaggal megkötözött, bántalmazott, majd megfojtott egy 80 éves férfit.

A rendőrök az elmúlt években is széleskörű adatgyűjtést végeztek, a bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként beazonosítottak egy 42 éves katymári lakost, aki a 6 évvel ezelőtti bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható. Az életvédelmi nyomozók a férfit 2016. október 11-én 12 óra 30 perckor egy Szatymaz település mellett található tanyán elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2016. október 13-án elrendelt.

Társát, a 40 éves budapesti H. Mónikát a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai 2016. október 13-án egy pesterzsébeti lakásban fogták el. Az életvédelmi nyomozók kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet az illetékes bíróság 2016. október 15-én elrendelt.

A rendőrök megállapították, hogy az ügy harmadik gyanúsítottja a 31 éves R. János jelenleg jogerős börtön büntetését tölti emberölés bűntett kísérlet miatt.

Negyedik társukat, Dávid Róbertet a rendőrök továbbra is keresik, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Velük szemben a további eljárást emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya folytatja le.

További részletek: police.hu