Vádat emeltek az ipolyvecei gyújtogató ellen

InfoRádió / MTI
2016. február 19. 16:08
Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt vádat emeltek egy 40 éves nő ellen, aki a Nógrád Megyei Főügyészség szerint az élettársa apjára gyújtotta a házát Ipolyvecén, és végignézte, ahogy leég az épület - tájékoztatta a megyei főügyész pénteken az MTI-t.

Bóna Gyula elmondta: a vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértett fiával, aki 2013 nyarán börtönbe került. Ezt követően a nő az apához költözött, ahol 2013. november 16-án - már nem először - összevesztek, és a férfi elzavarta a házból.

A nő este visszament, de élettársa apja továbbra is agresszív volt vele szemben, a ruháit is kidobálta az udvarra. Ekkor a vádlott elment a faluba sétálni, és közben elhatározta, hogy rágyújtja a házat az alvó férfira.

Késő este vissza is tért a házhoz, meggyőződött arról, hogy az idős férfi a lakásban alszik, majd a konyhaajtót szigetelő szivacs alá egy üres műanyag flakont dugott, és meggyújtotta. Ezután elment a ház közelében lévő focipályához, és onnan nézte végig, ahogy a ház leég.

A főügyész közölte: a Nógrád Megyei Főügyészség a Balassagyarmati Törvényszékre benyújtott vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő nővel szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.