Átfogó rendőri ellenőrzés az M3-ason - Itt az eredmény!

Infostart
2015. június 23. 15:36
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emődi Autópálya Alosztályának munkatársai az M3-as autópálya megyei szakaszán teljes kitereléssel járó ellenőrzést tartottak 2015. június 22-én.

Az akció elsődleges célja a közlekedés biztonságának javítása, a balesetek megelőzése, a közlekedési szabályok betartásának és a járművek műszaki állapotának vizsgálata, továbbá az illegális migrációval, valamint a jövedéki termékekkel kapcsolatos jogellenes cselekmények megelőzése, felderítése, a harmadik országbeli állampolgárok jogszerű magyarországi tartózkodásának ellenőrzése volt.

A teljes kitereléses akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság mellett részt vettek a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a NAV Észak-magyarországi Regionális Parancsnokság, a BÁH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság, a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Emődi Mérnökség, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Megyei Polgárőr Szövetség munkatársai is.

Az akció a sofőrök és gépjárművek általános ellenőrzésén túl többek között kiterjedt a körözött személyek, az ittas, illetve bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére, a vám, deviza, jövedéki bűncselekmények felfedésére, továbbá hazánk területén az illegális migráció, valamint a külföldiekre vonatkozó idegenrendészeti szabályok betartásának ellenőrzésére - írja a police.hu.

Az ellenőrzés alkalmával az eljáró hatóságok részéről:

egy fő elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és állítottak elő,
egy fő ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akivel szemben büntetőeljárást indítottak,
két esetben fedtek fel jövedéki törvénysértést, melynek során az elkövetési tárgyakat a helyszínen lefoglalták,
egy vezetői- és két forgalmi engedélyt a helyszínen bevontak,
hét esetben tártak fel jogsértést a vezetési pihenőidővel és a tachográf használatával kapcsolatos szabályszegés miatt,
a közigazgatási bírság megfizetéséig négy külföldi jármű visszatartására intézkedtek,
migrációs ellenőrzés keretében 318 fő Európai Gazdasági Térség tagállambeli és 145 fő harmadik országbeli személy Magyarország területén való tartózkodását ellenőrizték,
a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt munkatársai 82 fővel szemben intézkedtek autópálya díj használatának meg nem fizetése miatt,
a járőrök további 46 fővel szemben intézkedtek valamilyen szabálysértés elkövetése miatt.