Kölcsönkért talicskával tolta el a lopott televíziót

Infostart
2014. november 6. 08:03
Talicskában tolta el a televíziót Sz. György, melyet egy lakatlan családi házból tulajdonított el. A talicskát a későbbi vevőtől kérte kölcsön.

Többen is látták a talicskát eltoló férfit, az egyik szemtanú személyesen a nyergesújfalui Rendőrőrs parancsnokát riasztotta a történtekről. Borosháziné Végh Angéla alezredes azonnal intézkedett és beosztottait a lakatlan családi házhoz küldte. Az egyenruhások látták, hogy az ingatlan utcafronti kerítését kidöntötték, ajtaját benyomták.

A ház őrzésére a rendőrök megkérték a helyi körzeti megbízottak egyikét, ők pedig felkutatták a tettest.

Sz. György gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy elfogása előtt egy hónappal fedezte fel a lakatlan házat, azóta járt oda rendszeresen. Több mindent elhozott onnan, utoljára a televízió készüléket, melyet néhány száz forintért adott tovább egy helybélinek. A talicskát, mellyel a műszaki eszközt ellopta, a későbbi vevőtől kérte kölcsön.

A 42 éves férfi ellen - szabadlábon hagyása mellett - lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, melyet 2014. november 5-én a rendőrség befejezett és vádemelési javaslattal megküldött az Esztergomi Járási Ügyészségnek.