Az élettársát leszúró csemői asszonyt nyolc év nyolc hónapra ítélték jogerősen

InfoRádió / MTI
2014. november 6. 11:05
Jogerősen nyolc év nyolc hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön azt a csemői asszonyt, aki tavaly tavasszal egy veszekedés során leszúrta élettársát.

A Szegedi Ítélőtábla - az ügyben kirendelés folytán eljáró - bírái a jelenleg hatvanéves nőt emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek.

A vádlott és a halálakor hetvenesztendős sértett 1994-től voltak élettársak. Mindketten italoztak, gyakoriak voltak közöttük a veszekedések, a 19 év alatt háromszor követtek el egymás sérelmére erőszakos jellegű bűncselekményt. A vádlottat egyszer-egyszer ítélték el életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, illetve emberölés bűntettének kísérlete miatt, míg a sértettet egyszer, aki az asszony sérelmére elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt három év börtönt kapott.

A férfi és a nő hajléktalanként a pestlszentőrinci kiserdőben húzták meg magukat, majd egy vecsési lakókocsiban éltek, végül a Pest megyei Csemőre, egy tanyára költöztek, szívességi lakáshasználóként. A tettlegességig fajuló veszekedések itt sem szűntek meg.

2013. március 30-án a pár amiatt kezdett veszekedni, mert a tanyán kikapcsolták a villanyt. Miután a sértett szidalmazni kezdte a főzéshez készülődő vádlottat, az asszony felkapott egy 23 centis pengéjű kést, és hasba szúrta a férfit. Az asszony, amikor látta, milyen sérülést okozott, próbált segíteni a sértetten, majd mentőt hívott hozzá, de a férfi még aznap este elhunyt.

A vádlott az eljárás során elismerte a bűncselekmény elkövetését, és az utolsó szó jogán is azt mondta, nagyon megbánta a történteket.