Nyitókép: Kameleon007/Getty Images

Közismert dobos halt meg a gyomaendrődi tavon

Infostart
2024. október 24. 15:22
Egy kabinnal felszerelt kishajón találtak rá két horgász holttestére a Hármas-Körös vizén. Az áldozatokkal szén-monoxid-mérgezés végzett.

A két barát egy utolsó, szezonzáró horgászatra indult. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy főztek a rezsón vagy a hűvös idő miatt fűtésre használták. A fülke nem szellőzött rendesen, ezért a két férfi megfulladhatott a hajón. Az eset még kedden történt.

A kisalfold.hu azt írja, hogy az egyik áldozat egy Győrben is mert zenész volt. Bors Laca a Hoppáré Zenekar dobosa, és egyben alapító tagja volt a formációnak.

A város kávéházi zenekari kultúráját megelevenítő zenekar 2012-ben alakult.

Néhány napja még a formációval együtt lépett fel. A Hoppáré Zenekar úgy búcsúzott tőle a Facebookon: “Ma egy barátunk elköltözött Istenhez… Nagyon fog hiányozni. Vele kezdtük a Hoppárét és pár napja még együtt játszottunk. Isten veled Laca…”

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a tragédia miatt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított nyomozást. A katasztrófavédelem azt kéri, hogy a hajókabinokban is használjon mindenki szén-monoxid érzékelőt.