Nyitókép: Forrás: Gold Apollo

Titkosszolgálati védelmet kaphatott a csipogóügy magyar cégvezetője

Infostart
2024. szeptember 20. 19:40
Külföldi laprétesülés szerint védelmezik azt a nőt, akinek nevén lévő céget összefüggésbe hozták a libanoni csipogórobbanásokkal.

A telex.hu az Independent nyomán azt írja. hogy a magyar titkosszolgálatok védelme alatt áll Cristiana Bársony-Arcidiacono. Az információt az AP a 49 éves Bársony-Arcidiacono Olaszországban élő édesanyjától szerezte.

Az Infostarton arról írtunk, hogy a bolgár nemzetbiztonság cáfolja, hogy egy bolgár cégnek köze lett volna a libanoni robbanásokhoz. Szerintük a cég nem volt jogosult áruk adásvételére, nem végezett pénzügyi műveleteket.

Ahogy arról már többször beszámoltunk kedden robbant fel egyszerre több ezer, belső kommunikációra használt csipogó a libanoni síita terrorszervezet, a Hezbollah több milicistájánál, több halottat és sok ezer sebesültet okozva. A csipogókról elsőre azt hitték, egy tajvani cég gyártja őket, de a Gold Apollo hamar egy zuglói házba bejegyzett magyar cégre, a BAC Consulting Kft.-re mutatott. Ennek az ügyvezetője volna Beatrix Bársony-Arcidiacono. A nő anyja azt mondta az AP-nek, hogy lánya több fenyegetést is kapott, és „jelenleg egy biztonságos helyen van a magyar titkosszolgálatok védelmében”.

Az AP nem tudta megerősíteni az információ hitelességét, kérdéseire pedig még nem kapott választ a magyar szolgálatoktól.

Az AP megemlíti, a BAC Consultingnak irodája sincs, csak egy székhelyszolgáltató címére van bejelentve Budapesten. Weboldala alapján „környezetvédelmi, fejlesztési és nemzetközi ügyekre” specializálódott, valamint mintegy 118 tevékenységi kört vett fel.

A Reuters közben arról írt, hogy a Hezbollah mindig nagyon alaposan átvizsgálja a beszerzett eszközöket robbanószereket vagy lehallgató berendezéseket keresve bennük. Korábban már találtak is gyanús eszközöket, fojtottak el kísérleteket. A szerdai csipogórobbanások után gőzerővel nekiláttak átfésülni az eszközeiket, ezért is dönthetett úgy Izrael, hogy már másnap felrobbantja a walkie-talkie-kat is.