Nyitókép: Pixabay

Hihetetlen szám arról, hányan haltak bele a szelfizésbe

Infostart
2024. augusztus 19. 20:42
Több mint 250-en haltak bele a szelfizésbe néhány év alatt egy korábbi adat alapján. Ráadásul ezek még akkori számok, amikor nem volt olyan népszerű az önmagunk fotózása.

A megfelelő háttérért néha magasra kell mászni, de az is lehet, hogy a kamerába mosolygás egyszerűen csak elvonja a figyelmet egy egyébként elkerülhető vészhelyzetről. A statisztikák szerint 2011 októbere és 2017 novembere között 259-en lelték halálukat szelfizés közben.

A halálesetek – többnyire a fulladás, a zuhanás és a gépjármű-balesetek következtében – leggyakrabban Indiában, Oroszországban, Pakisztánban és az Egyesült Államokban fordultak elő - írja a bien.hu.

A probléma már olyan szintű, hogy vannak, akik bizonyos helyeken „szelfizni tilos” táblákat szeretnének látni. Az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálata például már adott ki figyelmeztetést arról, hogy ne próbáljunk szelfit készíteni medvével a háttérben, a Yellowstone Nemzeti Park pedig létrehozott egy listát a veszélyes szelfi helyszínekről, amiket jobb elkerülni.