Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Egy helyen ül Galambos Lajos és a veronai buszbaleset sofőrje

Infostart
2023. október 18. 10:47
Akár találkozhatott is egymással a rácsok mögött a zenész és a vétkes sofőr.

Mindketten a baracskai bv-intézetben (fogház) töltik le büntetésüket – írja a Blikk.

Idén kezdte meg hatéves szabadságvesztését a busztragédia miatt elítélt V. János, akinek ügyében az olasz bíróság mondta ki az ítéletet, de a magyar állam nem adta ki az olasz hatóságoknak, így itthon töltheti le büntetését.

Galambos Lajos az áramlopási ügye miatt 3,5 év letöltendő börtönbüntetést kapott, és bár sokáig úgy látszott, megromlott egészségi állapota miatt el tudja halasztani a bevonulást, végül kérelmét elutasították, és április 26-án mentőautó szállította börtönbe. Mint arról már beszámoltunk, mióta megkezdte büntetése letöltését, állapota csak tovább romlott.

A két elítéltben az a közös, hogy ugyanabban a baracskai fogházban vannak

– írta a Bors. A fogház hazánkban a legenyhébb büntetés-végrehajtási fokozat, itt az elítéltek a falakon belül viszonylag szabadon élhetnek, a körletükön belül napközben szabadon mozoghatnak, sőt, akár vendégségbe is mehetnek egymás cellájába, kártyázhatnak, sakkozhatnak, amit szeretnének.

Ezért valószínűsíti a lap, hogy a két elítélt akár még ismerheti is egymást, akár tarthatják is egymásban a lelket, hiszen mindketten első bűntényesek.