Nyitókép: pixabay

Fiatal fiúkat csábíthatott el az edző, vádat emelhetnek ellene

Infostart
2023. október 11. 10:09
Vádat emelhetnek az ellen a harcművészetet oktató férfi ellen, aki az edzésre járó fiatal fiúkkal létesített szexuális kapcsolatot.

Kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást a budapesti rendőrök egy edző ellen. A rendőrség azt írja, hogy a férfi egyik áldozata, az akkor 15 éves fiú 2015-től 2018. novemberig kisebb-nagyobb megszakításokkal hetente két alkalommal sport és gyógyítási céllal járt az akkor 43 éves, harcművészeti iskolát vezető férfihoz.

A felnőtt a masszázsok során a sértett bizalmába férkőzött, és szexuális cselekményt végzett vele. A gyermek szülei erről nem tudtak.

A nyomozók megállapították, hogy F. Márton 2016-ban egy akkor 16 éves fiúval is párkapcsolatot létesített,

összeköltöztek, és két évig együtt éltek.

Hasonló ügyről számoltunk be a napokban, az az eset Békésben történt. Ott egy gyulai karateedző pornográf tartalmú felvételeket készített a fiatalokról.

A férfi az 1980-as évek végétől karateedzőként tevékenykedett Gyulán, az edzéseket 2010 szeptemberétől a saját lakóházában kialakított edzőteremben tartotta.

A vádlott 1990-től a letartóztatásáig több gyermekkorú és fiatalkorú fiú tanítványával fajtalankodott és közösült; az edzések során meztelenül fotózta, videózta őket szeméremsértő módon, nemi vágyának felkeltése és kielégítése céljából. Ehhez edzői tekintélyét, a tanítvány és az edző közötti bizalmi és függelmi viszonyt használta fel, a tanítványok fejlődésének nyomon követésére hivatkozott. Volt, akit érzelmileg manipulált. Esetenként szeszes itallal elkábított állapotba hozta a kiskorúakat.

A vármegyei főügyészség indítványozta, hogy a férfi az ítélethirdetésig maradjon letartóztatásban, a bíróság végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje őt, és tiltsa el a közügyek és minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely során 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végezné.

Fotónk illusztráció.