Nyitókép: Pexels.com

Letartóztatnák a 6 éves lányára késsel támadó anyát

Infostart
2022. szeptember 16. 21:47
Emberölés bűntettének kísérlete miatt tartóztatná le az ügyészség azt a nőt, aki szeptember 13-án hajnalban késsel támadt ágyban alvó 6 éves gyermekére. Zárt osztályra kerülhet.

Egy Solt környéki községben élt a gyermekével az az anya, aki szeptember 13-án, hajnali 4 órakor, egy 19 centis pengéjű késsel az ágyban alvó gyermekére támadt - írja az ügyészség honlapja. Az őrjöngő anya a fején, valamint a karján több helyen megszúrta a gyermeket. Barátja és édesanyja fogták le ezek után.

A kislány súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Blikk arról ír, hogy családi dráma állhat a háttérben: a nő korábban középiskolai tanár volt, angolt is tanított, de az utóbbi időben gyakran ivott és veszekedett élettársával.

A három nappal azelőtti hajnalon is ordibálást hallottak a szomszédok, majd egyszer csak a nő megjelent az utcán és azt kiabálta:

Nem akarok a zárt osztályra kerülni!

- ezután fogták el a rendőrök.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt a nő letartóztatását indítványoz, ami az indoklás szerint azért is indokolt, mert "megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el".

Az elkövetés körülményeire figyelemmel az ügyészség indítványozta a nő IMEI-ben történő megfigyelését, magyarán könnyen lehet, hogy zárt osztályra kerül az asszony.