Nyitókép: Nyugat.hu

Horrorbaleset a 86-os úton: eszméletlen vezetővel száguldott a kocsi

Infostart
2019. szeptember 17. 05:19
Szarvassal ütközött, majd a magatehetetlen sofőrrel még 320 métert ment az úton az autó.

Szombathely felé tartott egy Seat személyautó a 86-os főúton vasárnap délelőtt, amikor az autó elé egy szarvasbika ugrott. Az autó vezetője már nem tudta elkerülni a balesetet. A kétmázsás állat a vezető oldalán betörte a szélvédőt és eldeformálta a tetőt úgy, hogy a sofőr egy nagy ütést kapott a fejére és elvesztette az eszméletét.

Az autó ezután másodpercekig irányítás nélkül haladt tovább a 86-os főúton. A szemből érkezők észlelték a veszélyt, és félre tudták kormányozni autóikat a sérült autó elől, amely 320 méter megtétele után letért az útról, majd a töltésen lerobogva fának ütközött - írja a nyugat.hu.

A balesetben az autót vezető férfi és felesége könnyű sérülést szenvedett, a hátsó ülésen bekötve utazó kutya nem sérült meg és el sem tudott szaladni ijedtében. A két felnőtt is használta a biztonsági övét, a mellkasuk fájt is a baleset után, az öv azonban az ülésben tartotta az utasokat mindkét ütközésnél.

A szarvas az ütközés pillanatában kimúlt, belső szervei szétszóródtak az úton és a töltésen. Borzalmas kép fogadta a forgalmas főúton közlekedőket.