Négymilliárdos gázszámlát kapott egy férfi

Infostart
2018. augusztus 15. 10:05
Teljesen valószínűtlen összeget látott befizetendő csekkjén a Veszprém megyei Vaszarban lakó Kovács Ferenc.

Azt mondja, sokkot kapott, amikor kinyitotta a gázszámlát tartalmazó, az NKM Földgázszolgáltató Zrt.-től kapott levelet, mert az több mint 4 milliárd 100 millió forint befizetendő összegről szólt - írta a Bors. Érdekességképp: az aktuális ötöslottó-főnyeremény most ennek durván a harmadánál, 1,25 milliárdnál jár.

A férfi múlt pénteken kapta meg a levelet, szombaton nyitotta kia borítékot. "A feleségem azt látta, hogy teljesen elfehéredem. Én erre nem is emlékszem, mert annyira megdöbbentem, hogy kiesett az életemből néhány másodperc" – mesélte a Borsnak a férfi, akinek ráadásul a hétvége miatt hétfőig várnia kellett, hogy beszélhessen a szolgáltatóval. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem forgolódott álmatlanul, hiszen az irreálisan nagy összeg miatt biztos volt benne, hogy valami hiba lehet a rendszerben.

Hétfőn az ügyfélszolgálaton kiderült, hogy félreértésről van szó, a csekket kiállító ügyintéző írta el az összeget. Végül csak 15 ezer forintot kellett fizetnie. Kovács Ferenc azt mondja, nem szeretné, hogy elbocsássák az illetőt. "Emberek vagyunk, hibázunk."