Bár Svájc híres tehenészeteiről és tejtermékeikről, egy szakács mégis úgy gondolta, mindez nem ad elegendő hírnevet az országnak. Azt tervezi, hogy emberi tejből készült ételeket készít.
Hans Lochernek patinás étterme van egy Iberg nevű falucskában, nem messze Winterthurtól. A férfi hirdetést adott fel az újságokban, amely szerint anyatejdonorokat keres.
Mindez egyesekből pozitív visszhangot váltott ki, a helyi hatóságok azonban nem nézik túl jó szemmel a vállalkozást. A hivatalok már kevésbé vélik úgy: mindez jót tesz az ország hírnevének.
Az egyik élelmiszerellenőrzési hivatal peres eljárást indított a szakács és a donorok ellen, akiknek literenként tíz eurót ígért a tejért az étteremtulajdonos.
A férfi egyébként számos, anyatejet tartalmazó étel receptjét kidolgozta, amikor megszületett a lánya. A többi mellett currys bárányt készít anyatejalapból, de antilophúshoz vagy levesek készítéséhez is felhasználja azt.
A szakács egyszer meg is viccelte a barátait, mert az ételt úgy szolgálta fel számukra, hogy nem szólt annak összetevőiről. Elégedetten nyugtázta, hogy mindenkinek ízlett az eledel, és csak akkor közölte velük: anyatejet ettek.