Üres, kifejezéstelen arccal gyilkolt a késelő

Infostart
2008. augusztus 31. 17:56
Bűnösnek vallotta magát a bíróságon Dan Brown, aki februárban leszúrt az utcán egy idegen férfit. A gyilkosságnak semmiféle motivációja nem volt.

Az óriási megdöbbenést kiváltó eset még februárban történt az angliai Clevedon csendes kertvárosában. David Brown teljes nyugalommal odalépett a számára ismeretlen Christian Puttockhoz, és mellkasába döfte a 12 centis kést.

A 35 éves áldozat egy háromgyerekes apa volt, aki éppen háza előtt pakolt ki kocsijából, és várta két fiát, hogy hazaérjenek az iskolából. Halála előtt 17 nappal született meg kislánya.

A család aznap a feleség 34. születésnapját készült megünnepelni egy étteremben. Jövőbeni terveik között szerepelt, hogy Ausztráliába költöznek, mivel a tengerész férj ott kapott állást.

Csak bámult, és várta a rendőröket

"A férfi üres és kifejezéstelen arccal sétált oda Chrishez, akinek a mellkasába döfte a kést" - meséli a történteket az áldozat szomszédja, aki szemtanúja volt az esetnek.

Jonathan Hayter saját konyhájába vitte a vérző férfit, akit hiába próbált újraéleszteni, elvérzett. Mindeközben a késelő meredten bámult a két férfira, és várta a rendőröket, hogy letartóztassák.

A zavart elmeállapotú 34 éves gyilkost a börtönből egy walesi pszichiátriára szállították át áprilisban. Tárgyalása a bristoli bíróságon kezdődött meg. Az ügyészek szerint a gyilkolás szándékával döfte a kést áldozatába, de úgy vélik: az orvosok feladata eldönteni, hogy elmeállapota csökkenti-e felelősségét a tett elkövetésében.

David Brown egyébként bűnösnek vallotta magát az emberölés vádjában.