Kalóztámadás ért egy hajót a Földközi-tengeren - nézze meg!

Infostart
2008. augusztus 26. 09:40
Kirabolta egy izraeli tulajdonú luxusjacht kilenc utasát négy kalóz Korzika szigetétől délre, vasárnap éjjel. A nyaralók összesen 38 millió forintot fizettek az egyhetesre tervezett útért. Az ötven méter hosszú luxusjachtnak még helikopterleszállója is van.

Kirabolt egy luxusjachtot a Földközi-tengeren négy maszkos kalóz. A kapitányt arra kényszerítették, hogy ürítse ki a hajó széfjét, összegyűjtötték az utasok készpénzét, valamint értékeit, majd elhajóztak. Az akció kevesebb mint tíz percig tartott.

Az ötven méter hosszú hajó Korzika szigetétől mérföldekre horgonyzott,amikor vasárnap éjjel megtámadták a kalózok. A kilenc utas összesen 38 millió forintot fizetett az egyhetes nyaralásért.

A Tiara nevű jacht Jonathan Lietersdorf izraeli milliomosé, és állítólag a legnagyobb vitorláshajó, amely át tud kelni a Panama-csatornán.

A jacht belső terei faborításúak, bőrkárpittal, kandallóval, amivel arktiszi utakat is meg lehet tenni. Még helikopterleszálló is van a hajón.

A luxusjachtokat gyakran támadják meg Szomália vagy a Fülöp-szigetek környékén, de az európai vizeken ritka az ilyesmi. A Földközi-tengeren évek óta nem történt említésre méltó kalóztámadás.