Szállodák, otthonok maradtak gáz nélkül a siófoki Ezüstparton

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 17. 12:53
Siófokon hat szálloda és több mint ezer lakás maradt gázszolgáltatás nélkül néhány órára, mert hajnalban kilyukadt egy 200 milliméteres gázvezeték az Ezüstparton - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor elmondta: délben már csak néhány lakóházban nem volt gáz, a szivárgás miatt senkit sem kellett kiköltöztetni.

A gázszolgáltató elzárta az érintett szakaszon a gázt, emiatt 1.114 épületben - közte hat szállodában és egy közintézményben - nem volt gáz - közölte Dobson Tibor.

A vezetékből szivárgó gázt hajnali 3 órakor észlelték, a helyszínre érkező vegyi felderítő csoport folyamatosan mérte a levegőben a gáz koncentrációját, de nem tapasztalt olyan értéket, ami indokolná a lakosság kitelepítését - tette hozzá az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a gázszivárgás miatt az Erkel Ferenc utca - Balaton - Vitorlás utca - Zichy utca - Vas utca által határolt területen szünetelt a gázszolgáltatás. A gázszünet által érintett területen 1114 épület van, ebből 376 lakóépület, egy közintézmény, hat szálloda és 731 üdülőépület.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dobson Tibor a reggeli helyzetrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Dobson Tibor a hibaelhárítás után
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást