Együtt vállalt gyermeket 17 diáklány

Infostart
2008. június 21. 09:45
Rövid időn belül 17 középiskolás diáklány esett teherbe egy egyesült államokbeli, massachusettsi középiskolában. Mindez nem véletlen: a lányok összebeszéltek, hogy gyermekeiket együtt nevelik fel.

A Massachusettsben lévő Gloucester középiskolájának egészségügyi központjába arra lettek figyelmesek, hogy egyre több lány kopogtatott be, és kért terhességi tesztet. Az iskolában már korábban is előfordult, hogy egy-egy diák teherbe esett, egyszerre ennyien azonban még sosem.

Feltűnő volt az is, hogy akiknél a teszt eredménye nem mutatott ki terhességet, igen csalódottnak tűntek. A várandós lányok fele később beismerte, hogy összebeszéltek.

A Bostontól 45 kilométerre lévő város 1200 diákját befogadó gimnázium igazgatója már márciusban közölte: tudomására jutott, hogy a lányok összebeszéltek, és úgy döntöttek, egyszerre esnek teherbe, a gyermekeket pedig együtt nevelik fel.

Azt egyelőre nem tudják az illetékesek, hogy kik lehetnek az apák, mivel azonban a lányok legfeljebb 16 évesek, nagy bajba kerülhetnek az őket teherbe ejtő férfiak. Massachusettsben bűncselekménynek számít, ha valaki 16 év alattival létesít szexuális kapcsolatot.

Az apák közül néhányan valószínűleg a középiskola diákjai, de lehet közöttük egy 24 éves hajléktalan is.