A nászút alatt fojtotta vízbe a feleségét

Infostart
2008. június 20. 21:40
Újdonsült feleségének megölésével vádolnak egy amerikai férfit Ausztráliában. Az ügyészség szerint a férj a nászút alatt, búvárkodás közben végzett az asszonnyal.

Mindössze tizenegy napig élvezhette a házaséletet Christina Mae Watson: a 26 éves nő 2003-ban titokzatos körülmények között vízbe fulladt a Nagy-korallzátonynál. Õ és párja épp búvárkodni voltak, amikor a nő egyszer csak a tengerfenékre merült.

A fiatalasszony ekkor merült először, a férje azonban gyakorlott búvár volt - hangzott el az egyik queenslandi bíróságon, ahol a Daniel Gabriel Watson ügyét tárgyalják, a férfit ugyanis neje megölésével vádolják.

A rendőrség szerint elég bizonyíték van arra, hogy a férj volt a tettes: a vád szerint elzárta felesége búvárpalackját - így a nő nem jutott levegőhöz -, majd, amikor látta, hogy a nő a végét járja, megnyitotta a csapot.

Ügyvédje, Steve Zillmann szerint Watsonnak nem volt oka végezni nejével, az orvosszakértő ugyanakkor úgy nyilatkozott: a meglévő bizonyítékok alapján a férfit el lehet ítélni.

Ausztrália hamarosan kiadja Daniel Gabriel Watsont az amerikai hatóságoknak, a tárgyalás az Egyesült Államokban tartják majd.