16 ezer forintos cipőben járnak a rendőrkutyák

InfoRádió / MTI
2008. február 26. 20:30
Sajátos védelemben részesülnek a németországi Düsseldorf városában dolgozó rendőrkutyák, a hatóság ugyanis úgy döntött, hogy az állatok speciális lábbelit kapnak. A világoskék kiegészítő garnitúrája 60 euróba, azaz közel 16 ezer forintba kerül.

Cipőt húznak a németországi Düsseldorfban működő rendőrkutyák lábaira, miután az alegység mind a húsz tagjának - német és belga juhászkutyáknak - tépőzáras lábbelit rendeltek garnitúránként 60 euróért (mintegy 16 ezer forintért)

A kutyákat jelenleg a nekik szokatlan cipőben járásra tanítják. Az állatok általában néhány nap alatt hozzászoknak a cipőhöz. "Nem vagyok biztos benne, hogy szeretik, de kénytelenek hozzászokni" - mondta az egyik düsseldorfi rendőr. A program március közepén indul.

A szolgálati cipő bevezetését a gyakori mancssérülések indokolták. Sokszor előfordul ugyanis, hogy a rendőrkutyák üvegcserepekbe lépnek Düsseldorf kocsmákkal - és esténként duhaj italosokkal - teli történelmi óvárosában. Veszélyt jelentenek a szétszórt szögek vagy a kábítószeresek szanaszét heverő injekcióstűi is.

A köztisztaságiak nem tudják megtisztítani minden éles tárgytól a burkolatközöket - magyarázták a rendőrségnél. Az ötlet a civil kutyatartók körében is tetszést aratott, máris sok megkeresés érkezett az ügyben a düsseldorfi rendőrséghez.