Horror: a fűnyíró gyilkolta meg a szerzetest

Infostart
2008. február 25. 10:53
Saját fűnyírója végzett egy buddhista szerzetessel Nagy-Britanniában. Az 50 éves férfi megpróbálta megállítani a gépet, ám a vizes füvön valószínűleg megcsúszott és a traktoros fűnyíró alá esett, ami végzett vele.

Életét vesztette az a buddhista szerzetes, aki megpróbálta megállítani elszabadult traktoros fűnyíróját. A Nagy-Britanniában élő Seiji Handa éppen az általa épített templom kertjében dolgozott, amikor a gép elindult. Bár a szerzetes megpróbált felkapaszkodni a fűnyíró ülésébe, feltehetően megcsúszott a vizes füvön és a kések alá esett.

"A traktoros fűnyíró egyre távolodott, ő pedig megpróbálta megállítani. Amikor legközelebb felnéztem, már nem láttam" - nyilatkozta az eset szemtanúja, a kétgyermekes családanya, Venita Slater.

"Leszállt a fűnyíróról, majd kétségbeesetten próbált visszakapaszkodni. Eközben valószínűleg megcsúszott a nedves füvön. Szerencsétlen baleset történt" - mondta a halottkém.

A balesetet követően hívták a mentőket, ám hiába: Seiji Handa azonnal életét vesztette. A vizsgálat kimutatta, hogy a buddhista szerzetes több sérülése is halálos volt.

A hatóságok természetesen megvizsgálták a traktoros fűnyírót és megállapították: az olyan rossz állapotban volt, hogy már nem lett volna szabad használni.

A kézifék gyakorlatilag képtelen volt megtartani a járművet, míg a pedálfék egyáltalán nem működött. "Csak a motort leállítva és a váltót sebességbe téve lehetett álló helyzetben tartani a fűnyírót. Nem lett volna szabad használni" - mondta a vizsgálatot végző szervezet vezetője.

Az ügy iróniája, hogy a traktor karbantartásáért a szerencsétlenül járt szerzetes felelt.