Nőies, célratörő és makacs az elnökjelölt

InfoRádió / MTI
2008. február 22. 07:40
Dmitrij Medvegyev, az orosz elnökválasztás legnagyobb esélyesének kézírását elemeztette a Komszomolszkaja Pravda című lap grafológusokkal, és azok csupa olyan tulajdonságot olvastak ki a betűkből, amelyek előnyösek egy ilyen felelős tisztség betöltéséhez.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap grafológusokkal elemeztette az orosz elnökválasztás legnagyobb esélyese az eredmény ismertetése előtt mentségére felhozta, hogy
számos országban kérik a grafológusok segítségét egy-egy előléptetés, kinevezés előtt.

A - legfrissebb - szerdán közzétett felmérés szerint Dmitrij Medvegyev a választók 78 százalékának szavazatára számíthat, messze maga mögött hagyva a többi jelöltet, vagyis úgyszólván bizonyosra vehető győzelme a március 2-i elnökválasztáson.

A grafológus Dmitrij Medvegyev egy iskoláskorában és egy minap keletkezett aláírását elemezhette. Arra jutott, hogy a Vlagyimir Putyin elnök által támogatott politikus már fiatal korában egyéniség volt.

Írása igen nőies volt, de öntudatos, ambiciózus és célratörő egyéniségről tanúskodott, olyanról, akinek hajlama van az intellektuális munkára, de szeret távolságot tartani. Emellett a latinbetűs aláírásból kiderült az is, hogy a fiatal Dmitrij Medvegyev hajlott a pózolásra.

A későbbi aláírásból Naum Inszarov szentpétervári grafológus azt olvasta ki, hogy az iskola után a majdani elnök megférfiasodott, írása határozottabbá, szögletesebbé, egyszóval férfiasabbá vált. Az ilyen írás a szakértő szerint makacsságra utal.

Az is látszik, hogy a vizsgált személy írása jelentősen felgyorsult, s a gyors írás vezető egyéniségre enged következtetni, de erre utal az is, hogy nagyobb nyomást fejt ki írás közben, míg az írás folyamatossága az író okosságra utal.

Fiatalabb korához képest ma sokkal nagyobb ambíciói vannak - vélte a szakértő, aki erre abból következtetett, hogy az aláírás betűi felfelé megnyúltak. Végül Inszajev szerint Dmitrij Medvegyevből mostanra kiveszett a pózolásra való hajlam.